Hastalıkların büyük bir bölümü ya gece başlar yada geceleri daha da ağırlaşır. Peki hastalıklar neden gece başlar. İşte bir çok kişinin merak ettiği o sorunun cevabı.
Yıllar yılı benim gibi bir çok kişi de bu sorunun cevabını merak etmiştir. Hastalıklar neden gece başlar veya hastalıklar neden gece ağırlaşır. Özellikle çocuklar neden gece ateşlenir. Öksürük neden gece başlar. Netdesin ekibi bu soruların cevabını sizler için araştırdı. İşte hastalıklar neden gece başlar sorusunun cevabı.
Hastalıklar neden geceleri artar? Özellikle çocuklarda ateş veya öksürük gibi hastalıkların gece başlaması çocuklar kadar aileleri de fazlası ile huzursuz ve tedirgin etmektedir. Hali ile geceleri çocuk doktoru bulamayan ebeveynler hastane acillerini arşınlamaktadır.
Aslında hastalıklar özellikle gece başlamaz hastalıkların başlangıç zaman ve saati diye bir şey yoktur. Geceleri vücut direncinin düşmesinden ötürü başlamış olan hastalık kendini çok daha rahat gösterir. Yani hastalığın genellikle geceleri ortaya çıkmasının sebebi gün boyunca yorgun düşen vücut direncinin azalmasıdır.
Hastalıklar neden akşam artar? Geceleri daha ağır seyreden hastalıklar:
Astım ve Alerjik Hastalıklar:
İnsan vücudunda böbrek üstü bezinin geceleri salgılamış olduğu kortizon seviyesi düşer geceleri düşen kortizon seviyesi astım ve alerjik reaksiyon üzerindeki baskıyı azaltır. Yatak üzerine barınan mite adı verilen bakteriler ile temas geceleri arttığı için hastalıkta daha fazla kendini gösterir.
Kuşpalazı:
Vücut içerisinde ses telleri ve üst solunum yolları arasına konuşlanan bakteriler sebep olur kuşpalazına. Genellikle gece başlayan kuşpalazını ses kısıklığı, nefes alma güçlüğü, öksürük gibi sorunları yatış pozisyonundaki kan akışının değişmesi, havasız ve nemsiz ortam tetikler
Kulak Ağrısı:
Östaki kanalından gündüzleri ayakta veya dik durduğumuzdan dolayı boğazın arka tarafına doğru sağlanan akış çok daha rahattır. Yutkunma ve çiğneme hareketi de östaki kanalı etrafındaki kasların hareket etmesini ve östaki girişinden orta kulağa hava girmesini sağlar. Bu sebepten dolayı gündüz başlamayan veya hafif gecen kulak ağrısı geceleri bu eylemlerin olmamasından kulak içinde artan basınçtan dolayı ağrı şiddetlenir..
Ateş:
Uyku esnasında hareketlerin kısıtlı olmasına bağlı olarak metabolizmanın yavaşlaması sonucunda geceleri vücut sıcaklığı bir derece daha yükselir. Metabolizmanın yavaşlaması ile hastalığında meydana çıkmasından ötürü var olan vücut sıcaklığı daha fazla artar.
Kaşıntı:
Vücudun yorgun düşmesi ve metabolizmanın yavaşlaması ile artan sıcaklığın deri üzerindeki etkisi ve derinin rahat hava alamamasından dolayı kaşıntı geceleri daha fazla görünür.
Burun Tıkanıklığı:
Geceleri grip olmak da denebilir bu konuya. Yatılan odanın havasız olmasından ve alerjik durumun etkisinden ötürü geceleri burun tıkanıklığı daha fazla artar. Yatış esnasında geniz akıntısına bağlı olarak oluşan balgam nefes almayı da kısıtladığından ötürü öksürükte büyük ihtimalle görülebilir. Yüksek yastık kullanmak veya eğimli yatış bu sorunun ciddi derecede rahatlamasına olanak sağlar. Aynı zamanda damla veya mentol kokusu da rahatlamaya olanak sağlayacağı gibi yatmadan önce duş alınması üst solunum yolunun açılması adına önemlidir.
Kusma:
Tüm vücudun olduğu gibi midenin de dinlemesi gereken zaman uyku zamanıdır. Fakat mide içerisinde oluşmuş olan sorunlar mide kaslarının kendini salmasından ötürü ağrı, bulantı veya kusmaya sebep olabilir.