Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? | Tüm Bilinmeyenleri 2023 isimli içeriğimizde hızlı bir şekilde medikal cilt bakımı nasıl yapılır? Sorusunun cevabına ve bu cilt bakımının genel özelliklerine yer veriyoruz. Öncelikle cildimizin özelliklerine değinelim: Cildimiz soğuk, güneş, rüzgar ve kirlilik gibi çevresel faktörlerin yanı sıra ilaçlar, kremler, yaşlanma ve çeşitli hastalıklardan da etkilenir. Diğer organlar gibi cildin de korunmaya ve bakıma ihtiyacı vardır.
Medikal Cilt Bakımının Özellikleri Nelerdir?
Bu nedenle bütün uzmanlar yorulan ve yıpranan ciltlerin bakımının yapılmasını tavsiye etmektedir. Cilt bakımının amacı gözenekleri temizlemek, cildin mat görünmesine neden olan ölü deri tabakasını gidermek, cilde oksijen vermek, lenf drenajı yoluyla toksinleri atmak ve cilde sağlıklı bir ışıltı, enerji ve genç bir görünüm kazandırmaktır. Medikal cilt bakım uygulamaları 1-1,5 saat sürer ve eğitimli profesyoneller tarafından dermokozmetik malzemeler kullanılarak gerçekleştirilir. Cildin hızlı ve derinlemesine temizlenmesini içeren medikal cilt bakımı, cildin sağlığını korumak ve görünümünü iyileştirmek için çok önemlidir. Tedavi sonrasında cildiniz dış etkilere karşı daha dirençli ve daha sıkı olacaktır.
Medikal Cilt Bakımı Uygulama Aşamaları Nelerdir?
İlk adım, tam bir cilt taramasının sonuçlarına dayanarak hastanın cildinin ihtiyaçlarını belirlemektir. Eksfoliasyona hazırlık olarak cilt yağ, kalıntı ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Peeling veya eksfoliasyon sırasında ölü deri hücrelerini temizlemek için bitkisel dermokozmetikler kullanılır. Bir sonraki adım, cildin gözeneklerini açan ve yumuşatan buhar banyosudur. Tüm siyah noktalar ve yağlar çıkarıldıktan sonra cilt tamamen temizlenir. Tıbbi tedavi, nemlendirici ve besleyici bir maskenin uygulanmasıyla sona erer. Cildin ihtiyaçlarına ve durumuna bağlı olarak başka tedaviler de uygulanabilir.
Uygulama Sonrası Nasıl Bir Yol İzlenmektedir?
Geniş gözenekler tedaviden sonraki birkaç saat içinde iyileşir. Ancak gözenekler birkaç saat içinde kalıntılar ve makyaj kalıntıları ile tıkanabilir. Bu nedenle, tıbbi cilt bakımı uygulamasından sonraki gün fondöten, pudra veya allık kullanmaktan kaçınmalısınız.
Tıbbi cilt bakımı cildi yeniler ve ölü hücreleri yüzeyden uzaklaştırır. Tedaviden sonra cildiniz çevresel faktörlere karşı hassas olacaktır, bu nedenle güneşe maruz kalmaktan kaçınmalısınız.
Medikal Cilt Bakımının Uygulanma Sıklığı Nedir?
Cildinizin sağlığını ve mükemmel görünümünü korumak için medikal cilt bakımı ayda bir kez yapılmalıdır. Medikal cilt bakımının temel amacı cildi yenilemek ve yağlı parlamayı, makyajı ve siyah noktaları gidermektir.
Medikal cilt bakımı rejiminin faydaları nelerdir?
Düzenli medikal cilt bakımı cildin sağlığını ve görünümünü iyileştirir. Doğru cilt bakımı lekeleri ve kırışıklıkları azaltır ve yaşlanma sürecini yavaşlatır. Medikal cilt bakımı zamanla cildi daha sıkı ve dış etkenlere karşı daha dirençli hale getirir.