Bir çok kadının son dönemlerde sıklıkla arattığı konular içerisinde gelen vücudumdaki çatlaklardan nasıl kurtulurum? Vücut çatlakları nasıl engellenir? sorusunun cevabını bu yazımızda bulacaksınız.
Genelde kadınların ortak sorunu haline gelen vücut çatlaklarından kurtulmanın yolları son dönemlerde internette en çok aratılan konular içerisinde girmiştir. Bizde sizler için vücut çatlaklarını araştırdık.
Vücudumdaki çatlaklardan nasıl kurtulurum? Vücut çatlakları nasıl engellenir? Vücut çatlakları nasıl geçer? Vücut çatlakları için ev yapımı krem nasıl hazırlanır? İşte karşınızda vücut çatlakları dosyası.
Her zaman söylediğimiz bir noktaya bu yazımızda da parmak basmak isteriz. Eğer bir şey ile savaşmak istiyorsak öncelikle neyle savaştığımızı bilmemiz gerekir. Bu sebeple Vücudumdaki çatlaklardan nasıl kurtulurum? Vücut çatlakları nasıl engellenir? Sorularının cevaplarını aramadan önce vücut çatlakları neden olur? Deri çatlağının sebepleri nelerdir? Cilt çatlağı nedir? gibi soruların cevaplarını incelememiz gerekir.
Vücut çatlağı nedir? Vücut çatlağı neden oluşur?
Vücut çatlağı olarak bilinen deri çatlağı veya diğer adı ile cilt çatlağı derinin aç kısmındaki yırtılmanın dışarıdan görünüşüdür. Çoğunlukla kilo alıp ve vermeye bağlı olarak oluşur. Derinin alt tarafında oluşan yırtık deri üzerinde bir çizgi olarak görünür.
Çatlakla birlikte veya çatlak öncesinde morarma veya beyazlaşma görülmesi oluşan çatlağın belirtisidir. Açık tenlerde belli belirsiz olarak gözüken çatlak koyu veya bronzlaşan tenlerde daha belirgin olarak karşımıza çıkmaktadır.
Deri üzerinde meydana gelen çatlaklar özellikle kilo alıp veren kişilerde, ani kilo kaybında, hamile kadınların doğum sonrasında ve vücut geliştirme sporu ile uğraşan kişilerde gözlemlenmektedir.
Vücut çatlağı neden oluşur?
Deri çatlağının genel olarak oluşma şekli kilo alımına bağlı olarak gerginleşen derinin yırtılmasından kaynaklıdır. Kilo verme sonucunda çok daha net olarak kendini gösterir. Ani kilo değişimi ile ortaya çıkar. Bu sebeple çoğunlukla karın ve basenlerde ortaya çıkmaktadır.
Vücut çatlağı tıbben bir hastalık olarak görünmemektedir. Sadece estetik açıdan görüntünün bozulması olarak değerlendirilir.
Vücut (deri) çatlağı hangi dönemde oluşur?
Deri üzerinde oluşan çatlaklar ergenlik döneminden itibaren görülmektedir ki günümüzde ergenlik dönemi 9 – 10 yaşlarına kadar düşmüştür. Kişileri çocuk diye nitelendirdiğimiz dönemlerden itibaren ortaya çıkabilmektedir. Ergenlik dönemi çocukların belirli vücut düzenlerinin oturmaya başladığı dönemdir.
Vücudun değişmesi, kilo alma ve verme ile birlikte cilt çatlağı oluşabilmektedir.
Hamilelik döneminde oluşan vücut çatlağı
Özellikle gebeliğin hızla kilo almaya başladığı döneminde oluşur. Hızlı bir şekilde kilo almaya bağlı olarak gerginleşen cilt üzerinde çatlakların görülmesi çok normal bir durumdur. Hemen hemen her 4 hamile kadının 3 tanesinde vücut çatlağı görülmektedir.
Vücudumdaki çatlakları nasıl gideririm?
Cilt çatlağından kurtulmak biraz zaman alan meşakkatli bir süreçtir. Çünkü oluşan çatlak tahmin edildiği gibi deri üzerinde değil müdahalesi zor olan iç kesimdedir.
Bir çok yerde reklamı yayınlanan vücut çatlağına kesin çözüm, 1 haftada vücut çatlaklarına son gibi yapılan reklamlardaki ürünlere itibar etmemenizi öneririm. Tamamen ticari amaçla yapılan ve gerçeği yansıtmayan reklamlardır. Çevrenizde mutlaka birileri bu satılan kremlerden almıştır. Peki faydasını gören var mı?
Vücut çatlağı sorunu ile karşılaşan ve bir şekilde bu sorundan kurtulan kişilerin izledikleri yolları diğer okuyuculara faydalı olması amacı ile alt tarafta bulunan yorum bölümünden paylaşmasını rica ederim.
Vücut çatlakları nasıl tedavi edilir? Deri çatlakları için tedavi yöntemleri nelerdir?
Herkes üzerinde etkili olmasa da bazı bitkiler, kürler, soğuk kompresler vücut çatlaklarının tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Bu yöntemlerden etkili olabilecekleri yazımızın altında ele alacağız. Olur yada olmaz mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Vereceğimiz bu tedavi yöntemleri bir çok kişi tarafından denenmiş ve bazı kişilerde olumlu sonuca ulaşmış bazı kişilerde ise fayda sağlamamıştır. Demek ki cilt yapısına, hormon yapısına göre bitkisel tedavi yöntemleri farklılık göstermektedir. Denemekten bir şey kaybetmezsiniz.
Vücut çatlaklarının tedavi yöntemleri arasında dikkat çeken 3 çeşit yöntem bulunmaktadır. Endermoloji Tedavisi, Lazer Tedavisi ve Mikrodermabrazyon Tedavisi deri çatlakları üzerinde başarı gösteren tedavi yöntemleridir.
Deri çatlağı tedavi yöntemleri
Biraz maliyetli olan bu 3 tedavi yöntemini kısaca sizlere anlatalım.
Endermoloji Tedavisi
Vücut çatlağı tedavisinde uygulanan bu yöntem cerrahi bir işlem gerektirmemektedir. Selülit ve çatlak tedavisi için uygulanan bir masaj yöntemidir. Bu masaj yöntemi bir takım cihazlar aracılığı ile yapılır ve amaç cilt altındaki kan dolaşımının düzenlenmesini sağlamaktır. Çatlak olan bölgedeki kılcal damarlara uygulanan masaj sayesinde kan dolaşımı düzenlenerek cildin kendini tedavi etmesi hedeflenir.
Mikrodermabrazyon Tedavisi
Cerrahi bir yöntemdir. Çatlak olan bölgedeki deri kaldırılarak derinin canlı olarak oluşması hedeflenir. Bu tedavi bir kaç seans sürebilir. Tedavi sonrasında vücut çatlakları tamamen kaybolmasa da büyük ölçüde azalır.
Lazer Tedavisi
En etkili çatlak tedavisi olarak gösterilmektedir. Çatlak üzerine uygulanan lazer ışınları sayesinde cildin kendini yenilemesi hedeflenir. Oldukça başarılı sonuçlar alınan lazer tedavisi kesinlikle uzman bir işi tarafından yapılmaktadır.
Maalesef ki ülkemizdeki denetimsizlik, cezaların caydırıcı olmaması yüzünden eline lazer cihazı alan herkes uzman kesilmektedir.
Vücut çatlağına bitkisel tedavi yöntemleri
Vücut çatlakları için yapılan araştırmalar sonucunda bir çok bitkisel tedavi yönteminin bulunduğu tespit edilmiş olup yaşanan rahatsızlıkla ilgili verilen yöntemler bağdaştırılmıştır. Yazımızın başından söylemiştik. Neyle savaştığımızı bilirsek sonuca daha kolay ulaşabiliriz diye.
Var olan deri çatlağının cildin alt kısmında oluştuğunu unutmayın. Demek ki bizim işimize yarayabilecek formüller cilde nüfus edebilen formüllerdir. Şimdi değerlendirin. Diş eti çekilmesinde bile fayda gösteren e vitamini deri çatlağında da sizlere fayda sağlayacaktır.
E Vitamini
E vitaminini 2 farklı şekilde ele alabilirsiniz.
Birincisi E vitamini içeren besin maddelerin cildin alt taraftan onarımını sağlayacaktır.
E vitamini içeren besinler
E vitamini açısından zengin olan besin listesini sizlerle paylaşıyoruz.
Fındık, ceviz, baden, ay ve kabak çekirdeği ve benzeri kuruyemişler, zeytinyağı, fındık yağı gibi doğal bitkisel yağlar, tere, marul, ıspanak, maydanoz, brokoli, kereviz, lahana ve benzeri yeşil sebzeler, mango, avokado, muz, kivi gibi tropik meyveler, tereyağı, domates, patates, yumurta ve kırmızı et gibi ürünler e vitamini açısından zengin besin maddeleridir.
İkincisi ise eczaneden alacağınız E vitamini kapsülüdür. Kapsül iğne ile delinerek çatlak olan bölgeye masaj yaparak yedirilir. Deri yedirilmiş olan E vitaminini içeri çekecektir. Bu sayede çatlakların onarımına destek sağlayacaktır.
Sarı Kantaron Yağı
Bu yağ mucizeler yaratan bir yağdır. Bir çok cerrahi operasyondan sonra bu yağın kullanılması yara izlerinin geçmesi için tavsiye edilmektedir. Fakat piyasada ciddi anlamda sahtesi bulunan sarı kantaron yağının hakikisini bulmanız gerekir.
Birkaç damla sarı kantaron yağını çatlak oluşan bölgeye damlatın ve masaj yaparak yağı çatlak olan bölgenin üzerine yedirin. Fakat birkaç günde sonuç alabileceğinizi düşünmeyin. En başta söylediğimiz gibi bu çatlakların giderilmesi zaman gerektiren bir süreçtir.
Vücut çatlakları için ev yapımı krem nasıl hazırlanır?
Vücut çatlağına bitkisel tedavi yöntemleri başlığı altında vermiş olduğumuz E vitamini ve Sarı kantaron yağı zaten vücut çatlakları için ev yapımı krem niteliğindedir. Bu ürünlerin başka ürünler ile birleştirilmesine gerek yoktur.
Vücut çatlakları nedenleri ve tedavileri konusunda bilgi sahibi oldum.
Kaleminize sağlık editör
Teşekkür ederim sibel hn
Güzel içerik teşekkür ederim