Soğuk algınlığı gibi başlayarak bronş tüplerinin iltihaplanıp çok daha ciddi sorunların sebebi olan bronşit nedir? Bronşit belirtileri nelerdir? Bronşite ne iyi gelir? Evde bronşit nasıl geçer?
Bronşit, çocuklarda ve bebeklerde sık görülen bir enfeksiyondur. Bazı durumlarda hastaneye yatış gerektirebilen bronşit hafif seyirli olduğu durumlarda evde tedavi edilebilir. Biliyoz.com sizler için çocuklarda bronşit belirtileri ve bronşit nedenlerini araştırdı. İşte sonuçlar.
Bronşit Nedir?
Halk arasında Bronş olarak bilinen tıbbi terimle Bronşial adı verilen akciğerlerde bulunan küçük hava keselerinin iltihaplanması olarak tanımlanır. Çoğunlukla çocuklarda oluşan bu hastalık yetişkinlerde de görülmektedir.
Mevsim geçişlerinde sıklıkla karşılaşılan Bronşit özellikle kış ve bahar aylarında gerçek yüzünü göstermektedir. Zor nefes almaya sebep olan bu hastalıkta Bronşların iltihaplanması sonucu akciğere giden oksijen miktarını azalır. Özellikle iki yaş ve altındaki bebeklerin çoğunda görülen bronşit belirtilerini hep birlikte inceleyelim.
Bronşit Belirtileri Nelerdir?
Bronşit belirtileri üst solunum yolları hastalıkları ile aynı belirtileri gösterir. Grip, nezle hatta soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların arkasından ortaya çıkan bronşit, enfeksiyonun etkisi ile yüksek ateş ve iştah kaybı gibi belirtilerle devam eder. Hatalığın evde teşhisi zor nefes alma, tıkanıklığın artması, ani öksürük nöbetleri ve hırıltı ile resmen kesinliğe ulaşır.
Bronşite ne iyi gelir?
Kış aylarında en sık aratılan konular içerisinde olan çocuklarda bronşite ne iyi gelir sorusunu dilimiz döndüğünce sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Tıbbi olarak uygulanacak tedavi yöntemlerine ilaveden evde bronşit tedavisi de hastalığın hızlıca atılması açısından büyük önem arz etmektedir.
Evde Bronşit Nasıl Geçer?
Evde bronşit tedavisi için yapılabilecek en etkili uygulama tuzlu su ile yapılan gargaradır. Bir yemek kaşığı kaya tuzunu yarım bardak su içerisinde eriterek yapılacak gargara boğazda oluşan iltihabın geçmesine oluşan enfeksiyonun kurumasına yardımcı olmakla birlikte balgamında atılmasına destek verir.
Evde bronşit nasıl geçer sorusunun diğer bir cevabı ise ortamın sürekli havalandırması ve nemlendirilmesinden geçer. Ortamı nemlendirmek için en basit çözüm ise peteklerin üzerine su dolu kaplar koymaktır. Bu sayede ortam doğal yollarla nemlendirilmiş olacaktır.
Su tüketimi hastalığa bağlı salınımların atılmasında önemli rol oynamaktadır. Bronşit hastalarının günde en az iki litre su içmesi uzmanlarca tavsiye edilmektedir.
Bronşit Tedavisi Nasıl Yapılır?
Her türlü rahatsızlıkla olduğu gibi Bronşit tedavisinde de bir uzmandan destek almak yapılabilecek an akıllıca harekettir. Hastalığın tedavisinde oksijen ve hava yollarının genişlemesine yardımcı spreyler ile belirli şurup veya antibiyotikler kullanılabilir.
Doktorunuzun uygun görmesi halinde hastane yatışı gerçekleşebilir.
Çocuklarımız hasta olmasın
dikkat edilecekleri editörümüz yazmış..
Teşekkürler editör bilgiler için