Çoğu kişi hangi hastalığa hangi doktor bakar, ya da hangi bölüme gidilir bilmemektedir. Hastalığın doğru tedavisi için doğru bölüm ve doktorla bir araya gelmek hastalığın iyileşmesi için en önemli aşamasıdır.
Öncelikle hangi hastalığa hangi bölüm bakar bu konuda bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Sağlık bir insanın hayatındaki en önemli şeydir hiç kuşkusuz, bu nedenle de asla ihmale gelmez. Çoğu kişi maalesef sağlığına çok da dikkat etmemektedir.
Özellikle uçuk gibi rahatsızlıklar çoğu kişi tarafından ihmal edilmektedir. Oysa ki uçuk gibi rahatsızlıklar daha büyük hastalıkların belirtisi olabilmektedir.
Yine baş ağrısı hep ihmal edilen rahatsızlıklardandır. Baş ağrısı da kalp hastalığı gibi ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilmektedir. Bu nedenle rahatsızlığımız ne olursa osun doğru bölümde, doğru doktora muayene olmak son derece önemlidir. Şimdi hangi hastalığa hangi doktor bakar birlikte inceleyelim.
Hangi Doktora Gitmeliyim
Dahiliye bölümü
İç hastalıklarıdır ve belirtileri şöyledir, ağrı, anemi, alerji, baş dönmesi, şeker, guatr, gastrit, guatr, ishal ve kabızlık, kanser şüphesi durumları, kist, lösemi, aşırı kilo, romatizma, ülser, gebelik, terleme ve tansiyon gibi durumlara bakar.
Genel Cerrahi Bölümü
Apandisit, fıtık, ince, kalın bağırsak rahatsızlıkları, karaciğer, mide, safra kesesi, guatr rahatsızlıkları, göğüs hastalıkları, meme hastalıkları, Basur, Hemoroid, İnce bağırsak, Kalın bağırsak, Karaciğer, Mide, Tiroid bezi hastalıkları ve Kasıkta ağrı ve şişlik konularına bakar.
Nöroloji bölümü
Ağrı, alzheimer, baş ağrısı ve baş dönmesi, sinir sistemi bozuklukları, felç, Hafıza kaybı, Unutkanlık, Kol ve bacaklarda uyuşma hissi ile ellerde titreme, Felç, Baş dönmesi, Bunama, Çift görme, Yüz ağrısı, İstemsiz hareketler ile seyirme hastalıklarına bakar.
Kulak Burun Boğaz Bölümü
Boğaz ağrısı, Burun akması, Nezle, İşitme kaybının olması, Kulaktan kan ve akıntı geliyor olması, Burun eğriliği ve şekil bozukluğu, Burundan kan gelmesi, Horlama, Kulak iltihabı olanlar, saman nezlesi, Sinüzit, Tükürük Bezi Hastalıkları, Uçuk, Kulak ağrısı ile beraber baş dönmesi, çene eklem hastalıkları, Kulak çınlaması ve aft
Ortopedi bölümü
Eklem yerlerinde ağrı, kemiklerin çabuk kırılması, Ayak bileği burkulmaları, Bacak Bel Boyun Fıtık Kalça ağrıları, Kas Kemik Kırıklar, Omurga Omuz Romatizma, Siyatik, Topuk dikeni, Bağ ve lif kopmaları, Kas ağrıları hastalıklarına bakar.
Ağız ve Diş Hastalıkları Bölümü
Ağız, diş ve çeneler ile ilgili hastalıklara, yaralanmalara ve deformelere tanı koymak ve tedavisi ile ilgilenen bir cerrahi olup bu hastalıklara bakmaktadır.
Üroloji (Bevliye ) Bölümü
Bel soğukluğu rahatsızlığı, kısırlık, idrar yaparken yanma hissi, İdrar yolunda akıntı ve sık idrara çıkmak, Erken boşalma, Frengi, İktidarsızlık, Kısırlık, Mesane hastalıkları, Penis Hastalıkları, Prostat, Testislerde ağrı, Gece sık sık idrara kalkmak, Kanlı idrar yapma ve Torbalarda şişme hastalıklarına bakar.
Göğüs Hastalıkları Bölümü
Akciğer ve göğüs kanseri, astım, bronşit, zatüre, tüberküloz, verem, nefes darlığı, Göğüs ağrısı ile nefes almada güçlük ve nefes alırken hırıltılı ses, Zatürre, Pnömoni, Tüberküloz, Öksürüğe bağlı ağızdan kan gelmesi, Yoğun kıvamlı bağlam çıkarma, Göğüs içerisinde sıvı toplanması, Akciğer apsesi, Diafragma rahatsızlıkları ile soluk borusu hastalıklarına bakar.
Psikiyatri bölümü
Depresyon, fobi, kekemelik, stres, şizofreni, uyku düzensizliği, Depresyon, Gereksiz korkular, Kekemelik, Davranış bozukluğu, Huzursuzluk, Tedirginlik, Anksiyete Bozukluğu, Sosyal fobi, Kişilik bozuklukları, Alkol, madde kullanımı, bağımlılığı, Öğrenme güçlüğü, Dikkat eksikliği, hiperaktivite, Panik atak, Şizofreni, Bipolar bozukluk, Psikiyatrik hastalıklarda tedaviler ve Zeka geriliği hastalıklarına bakar.
Kalp Damar Cerrahi (Kardiyoloji) Bölümü
başvurmak için belirtiler, göğüs ağrısı ve sıkışması, kalp ağrısı, damar sertliği, Çarpıntı, Bacak damarlarında siyahlaşma, Ayaklarda morarma ve Bacaklarda ağrı olması ve Nefes darlığı hastalıklarına bakar.
Plastik cerrahi bölümü
Deri kanserleri, iyileşmeyen yaralar, deri yanıkları, yarık dudak, burun şekil bozuklukları, Meme büyütme küçültme, Göz kapağı hastalıkları (düşme, hasar), Et benleri; renkli benler, Kulak şekil bozuklukları, Yağ alma verme, Burun şekil bozuklukları, Deri gençleştirme konularına bakar.
Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü
Grip, Sarılık, iştahsızlık, Halsizlik, Yorgunluk, Karın ağrısı ile beraber İshal, Kabakulak, hayvanlar tarafından ısırık yada tırmalanma halleri, Büyük dışkıda Tenya parazit, Vücudun herhangi bir yerine paslı metal batması, sarılık, Brucella, kene sokması
Cildiye (Dermotoloji) Bölümü
Sık sık oluşan ağız içi yaraları, Akne, Deri kanseri, Egzama, alerjik deri hastalıkları, Mantar, Nasır, Saç dökülmesi, deride renk değişikliği, Siğil ile Sivilce, Uçuk, Kaşıntı, deri yaraları, Cilt lekesi, Benler, çiller, doğum lekeleri, Tırnak bozuklukları, Ayak, koltuk altı terlemeleri, aşırı kıllanma ve Sedef hastalığına bakar.
Göz Hastalıkları Bölümü
Görme sıkıntıları ve hastalıkları, Arpacık, göz rahatsızlığına başlı baş dönmesi, Gözde kızarıklık yanma hissi, Göz kuruluğu, Baş ağrısı görme bozukluğuna bağlı, Ani görme kaybı, Gözde ani ortaya çıkan sinek uçuşmaları, ışık çakmaları, Gözde çapaklanma, Göz ağrısı ve gözde batma hastalıklarına bakar.
Fizik Tedavi Bölümü
Ağrılı eklem sorunları, Bel ve boyun ağrıları, Kol, dirsek, el ve bilek ağrıları, Elde-ayakta uyuşma, Ayak, ayak bileği ağrıları, Eklemlerde kireçlenme, Dizde kireçlenme, Bel-boyun fıtıkları, Osteoporoz (kemik erimesi/zayıflığı), Fibromiyalji, çeşitli kas hastalıkları, Romatoid artrit, ankilozan spondilit, romatizmal hastalıklar ve felçli hastalara bakmaktadır.