Bacak bacak üstüne atmak zararlı mı? Bacak bacak üstüne atmak kadınlar için hamilelik döneminde sorun yaratır mı? Bacak bacak üstüne atmak erkek için bir sağlık sorununa sebep olur mu? Hep birlikte inceleyelim.
Çalışırken, sohbet ederken, oturup dinlenirken belki de tv izlerken bir çok kişi bacak bacak üstüne atıp oturmaktadır.
Bir çok kişinin yaşadığı sırt ağrılarının en belirgin sebepleri içerisinde yaşlılık, sinir, stres, yanlış yatak seçimi, yanlış ve dengesiz oturmak yer almaktadır. Özellikle yatma ve oturma ile ilgili yaşanabilecek sorunlara dikkat ederek bu ağrıları azaltmak veya ortadan tamamen kaldırmanın mümkün olduğunu unutmayın. Peki bacak bacak üstüne atmak zararlı mı?
Bacak bacak üstüne atmak zararlı mı?
Her ne şekilde veya amaçla olursa olsun bacak bacak üstüne atmak sırt, omuz, omurilik ve sırt bölgesindeki kas ağrıları açısından zararlı olduğu uzmanlar tarafından kanıtlanmış bir gerçektir. Bacak bacak veya ayak ayak üstüne atarak oturmak aynı zamanda kalça bölümünde de belirli ağrılara yol açmaktadır. Bacak bacak üstüne atmak aynı zamanda kan dolaşımını da olumsuz şekilde etkilemektedir.
Biraz dikkat ederseniz özellikle çalışma, yolculuk ve dinlenme esnasında bir çok kişi istemsizce bacak bacak üzerine atıp oturmaktadır ve yine dikkat ederseniz bu kişilerin bir çoğu sırt ağrılarından şikayetçi olmaktadır. Uzun süre bacak bacak üstüne atmak büyük zararlara sebep olmasa da gereçsiz ağrıların çekilmesine sebep olmaktadır. Peki hamilelikte bacak bacak üstüne atmak zararlı mı?
Hamilelikte bacak bacak üstüne atmak zararlı mı?
Normal zamanlarda bile sağlık sorunlarına sebep olan bacak bacak üstüne atmak kadınlar için gebelik döneminde de bir takım sorunlara sebep olmaktadır. Hamile kadınların vücut şekillerindeki değişimden ötürü özellikle gebeliğin son dönemlerinde yaşadıkları ağrıların daha fazla artmasına sebep olan bacak bacak üstüne atmak kesinlikle tavsiye edilmeyen bir oturuş şeklidir. Hamilelik döneminde bacak bacak üstüne atmak sırt ağrılarının artmasına sebep olabileceği gibi kan dolaşımını da olumsuz olarak etkilemekte aynı zamanda bebeğin rahatsız bir pozisyonda durmasını sağlamaktadır.
Sağlıklı oturma pozisyonu nasıl olmalıdır?
Vücut ağırlığının eşit şekilde yayılması, dengeli olarak oturmak en sağlıklı oturma şeklidir. Dengeli oturmak için bu 3 kurala dikkat edilmelidir.
- Masa başında çalışan kişilerin oturma esnasında öne eğilmemesi gerekir. Her ne şekilde olursa olsun dik oturmak en doğru oturuş şeklidir.
- Omuzları öne sarkıtmayın geriye doğru oturun.
- Midenizi içeri çekin dışarı doğru sarkıtmayın.