Bamya Tohumu nasıl kullanılır, şeker hastalığına iyi gelir mi? Bamya tohumunun faydaları nelerdir? Bamya tohumu kemik sıvı kaybı sorunlarına iyi gelir mi? Bamya tohumu ile ilgili tüm merak ettiklerinizi biliyoz.com sizler için araştırdı.
Bamya, insan sağlığı açısından çok faydası olan ve Türk mutfağında fazlaca tüketilen bir sebzedir. Bamya tohumu içerisinde yüksek miktarda folik asit, potasyum, kalsiyum ve C vitamini barındırmaktadır. Lif açısından da oldukça zengin olan bamya tohumu sindirim sistemini harekete geçiren bir besin maddesidir. Bamya tohumunun şekeri dengeleyen yapısı sayesinde aynı zamanda kilo vermeye yardımcıdır. Bamya tohumu, kemik sıvısının azalması için gereken tedavide kullanılabilmektedir. Diz sıvısı için bamya tohumu mükemmel bir doğal tedavi yöntemidir.
Bamya Tohumunun Faydaları Nelerdir?
– Bamya tohumu, diz sıvı kaybı, diz ağrısı, diz kireçlenmesi, kemik sıvısı, kemik sıvısının azalması, meniskus gibi diz, kemik ve dirsek hastalıkları için doğal tedavisinde etkin tol oynamaktadır.
– Bamya tohumu, sindirim sistemi için faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır.
– Kan pıhtılaşması sorunlarını ortadan kaldırır.
– Bamya tohumu, içindeki K vitamini sayesinde kemikleri güçlendirir.
– Bamya tohumu, kemik erimesi, çatlak ve kırık gibi sağlık sorunlarının tedavi sürecini hızlandırır.
– Bamya tohumu, şeker hastalığına iyi gelir.
– Bamya tohumu, içerdiği yüksek lif oranı sayesinde bağırsak problemlerini çözer. Basur doğal tedavi yöntemleri içerisindedir.
– Bamya tohumu, kolon kanserine yakalanma oranını aşağıya düşürür.
– Bamya tohumu, astım ve bronşit sorunlarının giderilmesinde kullanılır.
– Bamya tohumu, karaciğer sorunlarına iyi gelir bağışıklık sistemini güçlendirir.
– Vücudun hastalıklara karşı korunmasına destekçidir.
– Bamya tohumu, kilo verdirir. İçerdiği lif sayesinde kilo vermenize destek olur.
– Bamya tohumu, tüm kemik ve eklem sorunlarına faydalıdır.
– Bamya tohumunda bulunan C vitamini grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
– Bamya tohumu kansere yakalanma riskini önleyen besin maddeleri içerisindedir.
– Bamya tohumu kolesterolü dengeler,
– Bamya tohumu, kalp sağlığının korunmasına yardımcıdır.
– Bamya tohumu, saç ve saç derisi sağlığının korunmasında etkilidir. Saç kuruluğuna iyi gelir.
– Bamya tohumu, akciğer hastalıkları için doğal tedavi yöntemidir. Akciğer sağlığının korunmasına destek sağlar.
Bamya Tohumunun Zararları Nelerdir?
Bamya tohumunun bu güne kadar görülmüş ve bilinen bir zararına rastlanmamıştır. Sağlık açısından belirli aralıklarla tüketilmesi gereken bir besin maddesidir. Unutulmamalıdır ki her şeyin fazlası hatta içtiğimiz suyun bile fazlası zarardır.
İlginizi Çekebilir: Teff Tohumu Nedir? Teff Tohumu İle Hızlı Kilo Verme
Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır?
Bamya tohumu dizlerde sıvı kaybı sorunu yaşayanlar için günlük aç karna 10 tane kadar bir bardak su ile tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Bir hafta, on günlük süreçte diz ağrılarında belirgin rahatlama olacağı söylenmekle birlikte kalıcı tedavi için 3 ay kullanılması önerilir.
Bamya tohumu diz sıvı kaybı için diğer bir kullanış şekli ise 10 adet bamya geceden bir bardak su içerisinde sabaha kadar bekletilir ve su ile birlikte bamya tohumları aç karna içilir. Bamya tohumu kullanımı sayesinde diz sıvı kabı, eklem problemleri, kemik sıvı kaybı, kemik problemlerinin çözümü hedeflenir.
Bamya Tohumu Kürü
Tohum halinde veya çekilmiş olarak aktarlardan satın alabileceğiniz bamya tohumunun çekilmiş halini eşit oranda bal ve zeytinyağı ile karıştırarak macun haline getirip her sabah aç karna 1 çay kaşığı olarak kullanmanız tavsiye edilir.
Bamya tohumu kürü mide, bağırsak, basur, astım ve bronşit sorunlarının yok edilmesine yardımcı olacaktır. Bamya tohumu kürü aynı zamanda kalp, karaciğer ve şeker sorunlarının tedavisinde de etkilidir.
Bamya tohumunun suyu saçlara bakım yapmak için kullanılabileceği unutulmamalıdır.