Forchlorfenuron Hormonu hakkında bilginiz var mı? Karpuzun içindeki çatlakların anlamı nedir? Yaz aylarının en sevilen ve en çok tercih edilen meyvesi hiç şüphesiz ki Karpuz dur. Peki karpuzların içerisindeki çatlakların sebebini hiç merak ettiniz mi?
Karpuzu kestiğiniz zaman içerisindeki çatlaklar eminim ki bir çoğumuzun dikkatini çekmemiştir. Geçmişte sabit olan yiyeceklerin hormonlanmasından veya genetiği ile oynanmasından dolayı şekil ve yapı değiştirmektedir. Bu değişiklikler bir çoğumuzun gözünden kaçmaktadır.
Tıpkı karpuz da olduğu gibi.
Karpuzun içerisindeki çatlakların sebebi nedir?
AraÅŸtırmalar göre karpuzların içerisinde bulunan çatlakların sebebi forchlorfenuron adı verilen hormon dan kaynaklıdır. Forchlorfenuron isimli hormon’ un inan saÄŸlığı açısından zararlı olup olmadığı halen tartışma konusudur. Kimi uzmanlara göre kanseri tetikleyen ve beyin saÄŸlığı açısından zararlı bir madde olarak kabul edilen forchlorfenuron, Abd Gıda Dairesi yetkililerine görede insan saÄŸlığı için zararlı deÄŸildir.
Uzmanlar uyarıyor içi çatlak olan karpuzlara dikkat
Forchlorfenuron isimli hormonu ayırt etmenin en kolay yolu karpuzların içerisinde bulunan çatlaklardır. Aynı zamanda forchlorfenuron hormonu karpuzların çok canlı görünmesine ve bu canlı görüntüye rağmen tatsız tuzsuz olamasını sağlıyor. Kuru olan yeteri kadar su olmayan karpuzların da içerisinde forchlorfenuron hormonu bulunabiliyor.
Forchlorfenuron hangi meyvelerde var?
Forchlorfenuron hormonu karpuz haricinde kivi ve üzümde bulunuyor. Özellikle Çin ve Amerika birleşik devletlerinde forchlorfenuron yaygın olarak kullanılıyor.