Değerli okuyucular, Yardım Kuruluşlarında Nasıl Gönüllü Olunur? Sorulan ve merak edilen konulardan biridir. Biz de bu konu hakkında araştırma yaparak sizler için derledik.
Gönüllü olmak, yaşadığımız topluma yarar sağlayacak projeler içinde yer alıp hem sosyal sorumluluklarını yerine getirme fırsatı buluyor hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor olmaktır. Bölüme başlamak hatta bölümü tercih etmiş olmak bile bizlere ne kadar zorlu bir kararı vermiş olduğumuzu gösteriyor. Hepimiz bilincinde olmalıyız ki yaptığımız ortalamalarla bu bölümde sadece bir yere kadar gelebiliriz gerisi gelişmek, gelişmek istemek…
Yardım Kuruluşlarında Gönüllü Olmak
Kendimize bir şeyler katmak istiyorsak sahip olduğumuz alanda yapabileceğimiz birçok şey var. Bunlardan biri de gönüllü olmak diye düşünüyorum. Nerelerde gönüllü olabiliriz?
Lösemli Çocuklar Vakfı (LÖSEV)
Lösev diyor ki:
LÖSEV’ i kurmaktaki amacımız lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmektir. Türkiye’de her yıl 2000 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor.
Bu durum bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmaya kadar zorluyor. Bu sebeple vakfımız gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, gelir elde etmenin yanı sıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.
Sizler LÖSEV için neler yapabilirsiniz?
- Lösemili çocuklar okulunda gönüllü öğretmen olarak destek verebilirsiniz
- Satış ve tanıtım stantlarında görev alabilirsiniz
- Üniversitenizle ilgili çalışmalarda görev alabilirsiniz.
Lütfen daha detaylı bilgi almak için bu adrese uğrayınız. losev.org.tr
Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı ( TEGV)
TEGV diyor ki:
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda bütün etkinlikler gönüllülerimizin desteği ile hayata geçiriliyor. Çocukların umutlarını gerçekleştirme hakkına inanan gönüllülerimiz emeklerini, zamanlarını, bilgi ve deneyimlerini sosyal sorumluluk bilinciyle çocuklarımıza aktararak, yarının aydınlık insanlarının yetişmesine destek oluyor.
SİZLER NELER YAPABİLİRSİNİZ
- İletişim gönüllüsü olabilirsiniz.
- Ofis gönüllüsü: Etkinlik noktalarındaki ofis, teknoloji ve kütüphane faaliyetlerine yardımcı olabilirsiniz.
- Proje gönülüsü: Etkinlik noktalarındaki ihtiyaçlar doğrultusunda çocuk, gönüllü ve velilere yönelik ortak amaçlar belirleyerek projeler üretebilirsiniz.
Detaylı bilgi; TEGV.org
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)
Toplum gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenmekte, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmektedir.
Bu projeler, sadece topluma katkı sağlamakla kalmamakta, aynı zamanda gençlerin sorumluluk sahibi aktif bireyler olmalarına yardımcı olmakta ve kişisel gelişimlerini desteklemektedir.
Tüm üniversiteli gençleri bir araya toplayan TOG’un ulaşamadığı yer yok. Eğer siz de bir projem var ve hayat geçirmek istiyorum, ben de ihtiyaç olan sahalarda bulunmak istiyorum ya da hem eğitim alıp hem uygulamak istiyorum diyorsanız katılınız.
Detaylı bilgi;
https:/www.tog.org.t
Barınakta Gönüllü Olmak İçin
Terk edilmiş, sevgiye muhtaç hayvanların başına okşamak şu dünyada bulabileceğiniz nadir hazlardan biri. Görsel olarak Fatih Yedikule Hayvan Barınağını seçtim çünkü kuruluş hikayesi beni çok etkilemişti. Sizlere tavsiyem gidip yerinde bu hikayeyi dinleyip acımasız dünyayı hissetmeniz.
Eski gazete, bir paket makarnayla bile yardım edeceğiniz sokak hayvanlarına daha fazla ne yapabilirim diyorsanız :
Yedikule Hayvan Barınağı Gönüllüğü http:/www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV)
Hastaların tıbbi gereksinimlerinin yanında fiziksel koşulları ve sosyal ihtiyaçlarına da destek vermekteyiz.
Tedavisi süren çocuklara ve ebeveynlerine, tedavi süreçleri boyunca psikososyal açıdan yaşam kalitelerini arttırıcı çalışmalar yapmaktayız.
Kaçuv benim için ayrı bir yere sahip çünkü yaklaşık iki yıldır Kaçuv gönüllüsü ve altı aydır ‘oyun ablasıyım’.
Evet oyun ablası. Çeşitli hastanelerle anlaşması olan Kaçuv’un Okmeydanı ayağında her hafta düzenli gönüllülük yapıyorum. Vakfın kurduğu bir oyun odamız ve gelişimlerini destekleyici materyallerimiz var. Oyun benim ilacım diyoruz yola çıkıyoruz. Burada bir nebze de olsa çocukları hastalıktan kaynaklı stresten uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Beraber çeşitli etkinlik yapıyoruz, oyunlar oynuyoruz,boyamalar yapıyoruz…
Her abla/abi sorar mı bilmiyorum ama her günün sonunda nasıl geçti, diye soruyorum. Aldığım olumlu her dönüş günüme anlam katıyor. Oyun odasına geldikleri için benimle etkinlik yaptıkları için tek tek teşekkür ediyorum. Günün sonunda fark ediyorum ki ben onlara umut olmaya çalışırken onlar bana umut olmuş.
- Çizemediğim balinaya Mert’in çok güzel olmuş demesi
- Yapamadığım uyumsuz bir bilekliğe Yağmur ‘un ben olsam takardım demesi
- Yaptığımız dil çubuğundan kuklaya Umay’ın en tatlı oydu demesi
Ayrıca Hayrat İnsani Yardım güzel faalytleri ile ön plana çıkmaktadır. Yardım Kuruluşlarında Nasıl Gönüllü Olunur? konusunda bilgiler verdik. Sosyal Medyanın Faydaları Ve Zararları konusunda bilgi almak için linke tıklayınız.