Doğal tedavi yöntemleri içerisinde etkin rol oynayan baharatların hangi hastalıklara iyi geldiğini sizler için araştırdık. İşte hangi baharatlar hangi hastalıklara iyi gelir?
Doğal tedavi yöntemleri içerisinde önemli rol oynayan baharatların hangi hastalıklara iyi geldiğini biliyor musunuz?
Kırmızı Biber:
Kanser hücreleri ile savaşan kırmızı biber aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır. Grip, nezle ve soğuk algınlığına iyi gelen kırmızı biber kan dolaşımını hızlandırarak cinsel gücü arttırır.
Kimyon:
Genelde et ve et ürünlerinde yaygın olarak kullanılan kimyon aynı zamanda kuru fasulye ve nohut gibi gıdaların midede gaz ve şişkinliğe yol açmaması için kullanılır. Su ile karıştırarak içildiği taktirde gaz, şişkinlik ve hazımsızlığa iyi gelir.
Karabiber:
Hemen hemen her yemeğin vazgeçilmesi olan karabiber idrar söktürücü ve ateş düşürücü özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan karabiberin tomurcuk olanı tavsiye edilir.
Kişniş:
Vücuttaki mikroplarla savaşarak onları öldürmeye yarayan doğal bir antibiyotiktir.
Zerdeçal:
Zihni güçlendiren zerdeçal vücudu kansere karşı korumakta ustadır. Aynı zamanda karaciğer sağlığı acısından sıklıkla tüketilmesi önerilir.
Zencefil:
Vücudun doğal pilidir enerji deposu olarak kullanılır. Bağışıklığı kuvvetlendiren zencefil öksürüğe de iyi gelir. Bal ile karıştırılıp çocuklara verilmesi tavsiye edilir.
Biberiye:
Mikropları engelleme özelliğe sahiptir. Kalp sağlığını korur. Kalp rahatsızlıklarını düzenlemeye yardımcıdır.
Kekik:
Mutfaklarımızda yine sıklıkla et ve et ürünlerinde kullanılan kekik bağışıklık sistemini düzenler. Su ile karıştırılıp tüketildiğinde yağ yakıcı etkisi bulunmaktadır. Fazlası tansiyonu düşürebilir.
Nane:
Serinletici ve uyarıcı etkiye sahiptir. Gaz giderici özelliği bulunan nanenin yağı ise boğaz, baş ve kas ağrılarına iyi gelir. Kokusu sebebi ile börtü böceği bulunduğunuz ortamdan uzaklaştırır.
Karanfil:
Diş ve diş eti ağrılarında lokal uyuşturucu etkisi bulunmaktadır. Ağız kokusunu giderir. Mikropları engelleme özelliğine sahiptir. Limon a batırıldığı taktirde kokusundan ötürü sinek kovucu özelliği bulunmaktadır.
Vanilya:
Sinir ve stresi azaltır. Ruhun dinlenmesine yardımcıdır. Mide üzerinde uyarıcı etkisi bulunmaktadır.
Tarçın:
Özellikle tatlılarda yaygın olarak kullanılan tarçının kan şekerini düzeltme etkisi bulunmaktadır.
Listemizde verilmiş olan baharat çeşitlerini sık sık kullanmanızı önemle tavsiye ederiz.